Zdrowie i szczęście

niedziela, 2 czerwca 2013

Kasza gryczana z warzywami

Kasza gryczana z warzywami

Składniki:
  • 150 g kaszy gryczanej
  • 1 mała cukinia
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • mały kawałek selera
  • mały kawałek pora
  • 100 g dyni 
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • suszona mięta
  • suszony czosnek
Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Dynię i cukinię pokroiłam w kostkę, cebulkę i czosnek w plasterki. Warzywa podsmażyłam na patelni (ok 10 min.). Dodałam przyprawy. Następnie dolałam kilka kropel wody, przykryłam pokrywką i  dusiłam ok. 30 min.
Uduszone warzywka dodałam do kaszy i wymieszałam.
To jest opcja dla tych, którzy wymyślają różne sposoby aby przemycić warzywa swoim dzieciakom.
Super smakuje z pieczonym kurczakiem:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz