Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 szklanka mąki jaglanej
- pół szklanki mąki gryczanej
- pół szklanki mąki kasztanowej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 puszka mleka kokosowego BIO
- 1/4 szklanki oliwy
- pół szklanki mleka ryżowego
- 4 jajka przepiórcze
- pół szklanki zmielonych migdałów
- 2 szklanki rabarbaru
- agawa/stevia/ miód do posłodzenia
Wszystkie mąki zmieszałam i dodałam do nich proszek do pieczenia (suche składniki). W osobnej misce zmiksowałam jajka, oliwę, mleko kokosowe i mleko ryżowe (mokre składniki). Połączyłam suche składniki z mokrymi składnikami i dosłodziłam agawą oraz stevią.
Nagrzałam piekarnik do temp 180 ºC i w międzyczasie obrałam i pokroiłam rabarbar na kawałki ok. 2 cm.. Rabarbar wymieszałam ze zmielonymi migdałami, dosłodziłam agawą i miodem.
Wylałam masę na ciasto do tortownicy. Włożyłam do piekarnika na 15 min. Następnie wyjęłam masę z piekarnika i nałożyłam na nią odpowiednio przygotowany rabarbar.
Całość włożyłam ponownie do piekarnika na ok 40 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz