Zdrowie i szczęście

czwartek, 20 sierpnia 2015

Zupa z dynią, kurkumą i kaszą jaglaną

Zupa z dynią, kurkumą i kaszą jaglaną

Składniki:
  • 1 dynia
  • 4 ziemniaki
  • 5 marchewek
  • 1 korzeń pasternaku
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • natka pietruszki i selera
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • lubczyk
  • koperek suszony
Warzywa obrałam i pokroiłam. Do wody wrzuciłam warzywa, dodałam oliwę, nasiona chia, siemię lniane, przyprawy i zioła. Kaszę jaglaną wypłukałam na sicie. Po ok. 45 - ciu minutach gotowania zupy, dodałam kaszę jaglaną i gotowałam całość do miękkości warzyw oraz kaszy. 

Zupa jest smaczna i zdrowa. To również dobra opcja dla tych, którzy nie przepadają za zupami - krem.









1 komentarz:

  1. Kasza jaglana w wytrawnej wersji...coś innego! Pychotka ;-)

    OdpowiedzUsuń