Zdrowie i szczęście

wtorek, 18 sierpnia 2015

Pasta słonecznikowa z bazylią, nasionami chia i siemieniem lnianym. Wegańska

Pasta słonecznikowa z bazylią, nasionami chia i siemieniem lnianym

Składniki:
  • 1 szklanka słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szklanki świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 30 ml wody
Słonecznik zalałam wrzątkiem. Następnie opłukałam i odcedziłam. Dodałam czosnek, bazylię, siemię lniane, nasiona chia, sól, wodę, olej lniany i oliwę. Wszystkie składniki zmiksowałam na gładką masę za pomocą blendera.




2 komentarze: