Tarta z malinami
Składniki:
Tortownicę, 21 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i rozgrzałam piekarnik do temp. 180°C.
Malinki umyłam i wysuszyłam.
Przygotowane ciasto wyłożyłam do tortownicy, odkładając niewielką ilość ciasta na kruszonkę.
Ciasto nakłułam w kilku miejscach widelcem. Na ciasto wyłożyłam maliny, posypałam niewielką ilością ksylitolu (ten etap można pominąć). Na maliny pokruszyłam odłożone ciasto, robiąc tzw. kruszonkę.
Tortownicę wstawiłam do piekarnika na 40 min, do lekkiego zarumienia.
Składniki:
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
- pół szklanki oleju słonecznikowego
- 1/3 kubka wody
- 2 kubki malin
- pół szklanki ksylitolu + do posypania malin
Tortownicę, 21 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i rozgrzałam piekarnik do temp. 180°C.
Malinki umyłam i wysuszyłam.
Przygotowane ciasto wyłożyłam do tortownicy, odkładając niewielką ilość ciasta na kruszonkę.
Ciasto nakłułam w kilku miejscach widelcem. Na ciasto wyłożyłam maliny, posypałam niewielką ilością ksylitolu (ten etap można pominąć). Na maliny pokruszyłam odłożone ciasto, robiąc tzw. kruszonkę.
Tortownicę wstawiłam do piekarnika na 40 min, do lekkiego zarumienia.
Obłędnie wygląda, na pewno jest bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuńCudna :)
OdpowiedzUsuńKuszący deser :) Wygląda pięknie i smakowicie. Na pewno na jednym kawałku by się nie skończyło :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/