Zdrowie i szczęście

sobota, 13 lipca 2013

Muffinki z malinami, bezglutenowe, wegańskie

Muffinki z malinami

Składniki:
  • 2 szklanki mąki jaglanej
  • pół szklanki płatków jagnalych
  • pół szklanki płatków ryżowych
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 1 banan
  • pół szklanki mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • syrop z agawy
  • maliny
Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąkę, płatki, olej kokosowy, agawę oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam.
Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka maliny (3-4) i na nie kolejne dwie łyżeczki ciasta. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C.
Piekłam ok 30 min.



2 komentarze: