Składniki na kruche ciasto:
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 150 g masła kokosowego BIO
- 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy)
- 3 łyżki śmietany ryżowej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 5-6 dużych jabłek
- syrop z agawy (opcjonalnie miód lub stevia)
- płatki migdałów do posypania
- rodzynki
W tym czasie nagrzałam piekarnik do temp. 180°C.
Ciasto piekłam ok. 25 min.
W międzyczasie obrane jabłka, pokroiłam na kawałki. Jabłka dusiłam z dodatkiem niewielkiej ilości wody oraz syropu z agawy, tak długo by owoce zmiękły. Do uduszonych jabłek dodałam sparzone rodzynki.
Następnie uduszone jabłka wyłożyłam na kruchy spód. Na jabłka pokruszyłam pozostałą część ciasta, zrobiłam tzw. kruszonkę
Całość włożyłam ponownie po piekarnika na ok. 20 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz