Zdrowie i szczęście

czwartek, 5 października 2017

Czekoladowe ciasto bez pieczenia, wegańskie, bez glutenu

Czekoladowe ciasto bez pieczenia

Składniki - spód:
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka żurawiny
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki masła kokosowego
Składniki - czekolada:
  • 2 puszki mleka kokosowego (tylko stała część, w miarę możliwości:))
  • pół czekolady gorzkiej (nie miałam więcej :))
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka wiórków kakaowca
  • 1 łyżka masła  kokosowego
  • agawa
Wszystkie składniki na spód zblendowałam. Jeśli składniki są zbyt suche, aby się połaczyły, należy dodać więcej masła kokosowego. Gotową masę wyłożyłam do tortownicy i wstawiłam do lodówki.
W międzyczasie do garnka wrzuciłam masło kokosowe, mleko kokosowe, czekoladę, agawę, kakao, na sam koniec dodałam wiórki kakaowca. Wszystkie składniki podgrzałam, jednocześnie mieszając. Gotową masę wystudziłam i wyłożyłam na spód. Ciasto ponownie powędrowało do lodówki... w naszym przypadku na kilka godzin :)






0 komentarze:

Publikowanie komentarza