Czekoladowe ciasto bez pieczenia
Składniki - spód:
Składniki - spód:
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka żurawiny
- pół szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki masła kokosowego
Składniki - czekolada:
- 2 puszki mleka kokosowego (tylko stała część, w miarę możliwości:))
- pół czekolady gorzkiej (nie miałam więcej :))
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżka wiórków kakaowca
- 1 łyżka masła kokosowego
- agawa
Wszystkie składniki na spód zblendowałam. Jeśli składniki są zbyt suche, aby się połaczyły, należy dodać więcej masła kokosowego. Gotową masę wyłożyłam do tortownicy i wstawiłam do lodówki.
W międzyczasie do garnka wrzuciłam masło kokosowe, mleko kokosowe, czekoladę, agawę, kakao, na sam koniec dodałam wiórki kakaowca. Wszystkie składniki podgrzałam, jednocześnie mieszając. Gotową masę wystudziłam i wyłożyłam na spód. Ciasto ponownie powędrowało do lodówki... w naszym przypadku na kilka godzin :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz