Zdrowie i szczęście

sobota, 1 kwietnia 2017

Lasagna wegańska, bez glutenu

Lasagna

Składniki:
  • pieczarki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sos pomidorowy
  • kukurydza
  • makaron z brązowego ryżu
  • ser wegański
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
Pieczarki starłam na dużych oczkach, dodałam pokrojoną cebulę, czosnek, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki podsmażyłam na rozgrzanej oliwie, dodałam pokrojoną na drobno pietruszkę. W międzyczasie ugotowałam makaron.
Do naczynia żaroodpornego przełożyłam makaron, dodałam sos pomidorowy, podsmażone pieczarki, kukurydzę, ponownie sos pomidorowy i ser wegański. Całość wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp 180°C.
Rewealacja!!!!



0 komentarze:

Prześlij komentarz