Zdrowie i szczęście

wtorek, 28 lutego 2017

Paksoi - Pak Choi, chińska kapusta. Wegetariańskie, wegańskie, bez glutenu.

Paksoi z makaronem z czerwonej soczewicy

Składniki:
  • 2 kapusty pak choi
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • seler naciowy
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • makaron z czerwonej soczewicy
Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam czosnek i cebulę. Następnie dodałam kapustę pak choi i pokrojony na małe kawałki seler naciowy. Dodałam sól oraz niewielką ilość wody i wszystkie składniki dusiłam ok 15 minut.
U nas kapusta zagościła w towarzystwie makaronu z czerwonej soczewicy.


Paksoi - Pak Choi, chińska kapusta :) Stanowi źródło m.in.: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fluoru, fosforu, a także witamin z grupy B i C. 






0 komentarze:

Prześlij komentarz