Zdrowie i szczęście

środa, 14 września 2016

Warzywna zupa z królika. Bez laktozy, bez glutenu

Zupa warzywna z królika

Składniki:
  • kawałek mięsa z królika, najlepiej z kością
  • 4 marchewki
  • kawałek selera
  • 6 ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • lubczyk
  • koperek
  • sól
Mięso obgotowałam. Marchewkę i seler starłam na grubych oczkach, ziemniaki pokroiłam w kostkę, czosnek obrałam. Do garnka z wodą dodałam mięso i warzywa. Następnie dodałam ocet jabłkowy, liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, koperek, sól. Wszystkie składniki gotowałam do miękkości. Na sam koniec dodałam natkę pietruszki.



0 komentarze:

Publikowanie komentarza