Zdrowie i szczęście

czwartek, 7 lipca 2016

Makaron na zielono. Moc witamin. Brokuły, szpinak, papryka

Makaron na zielono

Składniki na sos:
  • 1 brokuł
  • 1 zielona papryka
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 3 ząnki czosnku
  • sól do smaku
  • ocet jabłkowy do smaku
  • oliwa z oliwek do podsmażenia
  • 100 ml wody
  • zielone oliwki (można pominąć)
Na rozgrzanej oliwie delikatnie podsmażyłam czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodałam brokuł, szpinak, ocet jabłkowy, sól i wodę. Wszystkie składniki dusiłam pod przykryciem ok 30 minut. Na koniec użyłam blendera, by powstał wspaniały sos :)

U nas zielony sos gościł z makaronem orkiszowym i oliwkami 


2 komentarze: