Kruche ciasto z rabarbarem i daktylami
Składniki na kruche ciasto:
W międzyczasie daktyle z niewielką ilością wody dusiłam do miękkości.
Rabarbar obrałam i pokroiłam w kostkę :) Obrany rabarbar dusiłam przez kilka minut z dodatkiem wody i agawy.
Uduszone daktyle zblendowałam na gładko i dodałam do rabarbaru.
Na spód wyłożyłam uduszone rabarbar z daktylami i wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C.
Składniki na kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- pół szklanki oliwy z oliwek
- agawa
- rabarbar
- 10 daktyli bez pestek
- agawa (może być cukier kokosowy)
W międzyczasie daktyle z niewielką ilością wody dusiłam do miękkości.
Rabarbar obrałam i pokroiłam w kostkę :) Obrany rabarbar dusiłam przez kilka minut z dodatkiem wody i agawy.
Uduszone daktyle zblendowałam na gładko i dodałam do rabarbaru.
Na spód wyłożyłam uduszone rabarbar z daktylami i wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C.
0 komentarze:
Prześlij komentarz