Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 23 maja 2016

Kruche z rabarbarem i daktylami

Kruche ciasto z rabarbarem i daktylami

Składniki na kruche ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki ryżowej
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • agawa
Pozostałe składniki:
  • rabarbar
  • 10 daktyli bez pestek
  • agawa (może być cukier kokosowy)
Składniki na kruche zmieszałam, oddzielając niewielką część na kruszonkę. Ciasto wyłożyłam do formy, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam na kilka minut do lodówki.
W międzyczasie daktyle z niewielką ilością wody dusiłam do miękkości.
Rabarbar obrałam i pokroiłam w kostkę :) Obrany rabarbar dusiłam przez kilka minut z dodatkiem wody i agawy.
Uduszone daktyle zblendowałam na gładko i dodałam do rabarbaru.
Na spód wyłożyłam uduszone rabarbar z daktylami i wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C.



0 komentarze:

Prześlij komentarz