Zdrowie i szczęście

środa, 13 kwietnia 2016

Kruche ciasto z jabłkami. Bez glutenu,bez jajek, bez śmietany. Bardzo proste i smaczne

Kruche ciasto z jabłkami

Składniki na kruche ciasto:
  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • pół szklanki oleju
  • agawa
Pozostałe składniki:
  • 6 dużych jabłek
  • agawa (może być cukier kokosowy)
  • wiórki kokosowe (można pominąć)
Składniki na kruche zmieszałam, wyłożyłam do formy, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam do lodówki.
Jabłka obrałam i pokroiłam w kostkę :) Obrane jabłka dusiłam przez kilka minut z dodatkiem agawy.
Na spód wyłożyłam uduszone jabłka, delikatnie posypałam wiórkami i wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C.









0 komentarze:

Publikowanie komentarza