Zdrowie i szczęście

niedziela, 10 stycznia 2016

Sałatka z mizuną, rukolą, kiełkami, oliwkami i pieczoną dynią

Sałatka

Składniki:
  • pęczek mizuny
  • pęczek rukoli
  • garść kiełków rzodkiewki
  • garść oliwek
  • pieczona dynia
  • olej lniany
  • olej dyniowy
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy
  • rozmaryn
  • kurkuma
Dynię obrałam, pokroiłam na małe kawałki. Następnie przyprawiłam kurkumą, rozmarynem, dodałam oliwy z oliwek i wstawiłam do piekarnika na 20 min, temp. 200 ºC.
Mizunę i rukolę umyłam, wysuszyłam i przełożyłam do miski. Dodałam kiełki, oliwki, olej lniany, dyniowy i ocet jabłkowy. Wszystkie składniki wymieszałam i na koniec dodałam upieczoną dynię.






0 komentarze:

Publikowanie komentarza