Zdrowie i szczęście

niedziela, 11 października 2015

Cukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka

Cukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka

Składniki:
  • cukinia
  • filet z indyka
  • cebula
  • ryż
  • sól
  • kurkuma
  • koperek
  • oliwa z oliwek
Mięso z indyka i cebulę pokroiłam w kostkę, a następnie podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Ryż ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Cukinie umyłam i wydrążyłam środek za pomocą łyżki.
Podsmażone mięso z cebulą wymieszałam z ryżem. Dodałam kurkumę, koperek i oliwę z oliwek.
Przygotowany farsz przełożyłam do wydrążonych cukinii.
Cukinie wstawiłam do piekarnika na 40 min, temp 180 °C.










0 komentarze:

Publikowanie komentarza