Ciasto ze śliwkami i jabłkami
Składniki:
- 2 szklanki mąki ryżowej
- pół szklanki mąki gryczanej
- pół szklanki mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka proszku do pieczenia BIO
- ksylitol (ja dałam 1 szklankę)
- pół szklanki oleju kokosowego
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 2 jajka (nowość w naszej diecie)
- 6 śliwek
- 1 jabłko
Na wierzchu ułożyłam owoce. Całość wstawiłam do piekarnika na 50 min, temp 180 ºC.
Za pomocą patyczka sprawdzamy, czy ciasto się upiekło.
Uwaga!!!! czas pieczenia w dużej mierze zależy od piekarnika. Mój jest najprostszy z możliwych, bez funkcji termoobiegu, czy opiekania jednostronnego.
świetne ciacho :)
OdpowiedzUsuń:);) dziekuje
UsuńOjej, nie wyobrażam sobie życia bez jajek. Pyszne ciacho:)
OdpowiedzUsuńciężko było, ponad 4 lata, a teraz cieszymy się z możliwości wprowadzenia ich do diety:)
Usuń