Składniki:
- 1 dynia
- 4 ziemniaki
- 5 marchewek
- 1 korzeń pasternaku
- kawałek selera
- kawałek pora
- 2 ząbki czosnku
- pół szklanki kaszy jaglanej
- natka pietruszki i selera
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka nasion chia
- 3 liście laurowe
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- sól
- lubczyk
- koperek suszony
Warzywa obrałam i pokroiłam. Do wody wrzuciłam warzywa, dodałam oliwę, nasiona chia, siemię lniane, przyprawy i zioła. Kaszę jaglaną wypłukałam na sicie. Po ok. 45 - ciu minutach gotowania zupy, dodałam kaszę jaglaną i gotowałam całość do miękkości warzyw oraz kaszy.
Zupa jest smaczna i zdrowa. To również dobra opcja dla tych, którzy nie przepadają za zupami - krem.
Kasza jaglana w wytrawnej wersji...coś innego! Pychotka ;-)
OdpowiedzUsuń