Składniki:
- pierś z kurczaka
- kasza quinoa
- kiełki rzodkiewki
- cykoria
- sałata, rukola, szpinak
- pomidorki koktajlowe
- nasiona chia
- olej lniany
- oliwa z oliwek
- sól
Pierś z kurczaka pokroiłam i podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie (kaszę należy przed gotowaniem kilkakrotnie wypłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się z ich powierzchni gorzkich saponin). Pomidorki umyłam i pokroiłam na połówki. Cykorię pokroiłam na drobno (należy wyciąć głąb, aby pozbyć się goryczy).
Na talerzach rozłożyłam mieszankę sałat, rukoli i szpinaku. Następnie dodałam kaszę, kiełki, cykorię i pomidorki. Dodałam odrobinę soli, nasiona chia i całość polałam olejem lnianym.
0 komentarze:
Prześlij komentarz