Składniki na kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 0.5 szklanki mąki kokosowej
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 150 g masła kokosowego BIO
- agawa/ksylitol
Składniki na krem:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- mleko kokosowe (tylko gęsta część)
- agawa
Truskawki
Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej.
Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei jest zbyt mokre, należy dodać mąki.
W kilku miejscach nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 15 min., temp. 180°C (spód należy wyjąć z piekarnika, kiedy lekko się zarumieni).
Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei jest zbyt mokre, należy dodać mąki.
W kilku miejscach nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 15 min., temp. 180°C (spód należy wyjąć z piekarnika, kiedy lekko się zarumieni).
Kaszę jaglaną wypłukałam pod bieżącą wodą. Przesypałam do garnka, zalałam wodą i ugotowałam do miękkości. Kaszę należy często mieszać.
Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodałam mleko kokosowe i agawę. Wszystkie składniki za pomocą blendera zmiksowałam na gładką masę.
Truskawki pokroiłam w plasterki.
Krem wyłożyłam na upieczony i wystudzony spód, na krem wyłożyłam truskawki i ciasto gotowe:)
Smakołyki! Zdrowo, ale przy tym cudownie smacznie :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń