Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Duszony królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

Składniki:
  • porcja królika
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 plasterki pora
  • sól
  • ziele angielskie
  • 3 liście laurowe
  • estragon
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • woda
Królika dokładnie umyłam, wrzuciłam do wody i obgotowałam mięso. 
Obgotowane mięso przełożyłam do woka, dodałam cebulę, czosnek i delikatnie podsmażyłam. Podsmażone mięso podlałam wodą (ilość wody zależy od ilości mięsa, u mnie mięso było zanurzone do połowy w wodzie). 
Dodałam ocet jabłkowy, przyprawy, zioła i przykryłam pokrywką.
Mięso dusimy do miękkości.





0 komentarze:

Publikowanie komentarza