Zdrowie i szczęście

środa, 25 marca 2015

Pasta warzywna. Wegańska

Pasta warzywna

Składniki:
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka w korzeniu
  • pół szklanki soczewicy czerwonej
  • 150 g nasion słonecznika
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Słonecznik zalałam ciepłą wodą i odstawiłam na 2 godziny, aby napęczniał. Następnie odlewam wodę. 
Soczewicę, marchew i pietruszkę ugotowałam do miękkości.
Słonecznik miksuję w malakserze na gładką masę. 
Do miski przekładam ugotowane warzywa, zmiksowany słonecznik, dodaję sok z cytryny, ksylitol oraz oliwę. Wszystkie składniki miksuję za pomocą blendera na gładką masę. 
Pasta gotowa:)



2 komentarze: