Zdrowie i szczęście

niedziela, 18 stycznia 2015

Pieczony łosoś z pieczarkami. Bez laktozy, bez jajek, bez glutenu

Pieczony łosoś z pieczarkami

Składniki:
  • 300 g łososia
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża czerwona cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • tymianek
  • estragon
  • koperek
  • sól
  • makaron ryżowy
Łososia doprawiłam solą, estragonem, tymiankiem i koperkiem. Pieczarki oraz cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Do pieczarek i cebulki dodałam oliwę z oliwek i sól.
Do naczynia żaroodpornego przełożyłam doprawionego łososia. Na łososia wyłożyłam pieczarki z cebulą. Całość wstawiłam do naczynia żaroodpornego na 45 min., temp. 180°C.
W międzyczasie ugotowałam makaron ryżowy.






0 komentarze:

Publikowanie komentarza