Składniki na kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 0.5 szklanki mąki kokosowej
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 150 g masła kokosowego BIO
- agawa
- 6 dużych jabłek
- ksylitol (opcjonalnie miód/stevia/agawa)
- migdały mielone
Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej.
Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei jest zbyt mokre, należy dodać mąki.
W kilku miejscach nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 10 min., temp. 180°C (spód należy wyjąć z piekarnika, kiedy lekko się zarumieni).
W międzyczasie obrałam jabłka i pokroiłam na kawałki. Jabłka dusiłam pod przykryciem, z dodatkiem kilku kropel wody. Do jabłek dodałam ksylitol. Uduszone jabłka wyłożyłam na kruchy spód. Część z jabłkami posypałam zmielonymi migdałami.
Całość włożyłam ponownie po piekarnika na ok. 20 min.
Mmm, musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuń:):):) tak, była przepyszna:)
Usuń