Zdrowie i szczęście

środa, 29 października 2014

Zapiekanka z tartych ziemniaków, pieczarek i kiełbasy. Bez glutenu i bez jajek

Zapiekanka z tartych ziemniaków

Składniki:
  • 6-7 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 6-7 pieczarek
  • mały kawałek kiełbasy
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
Ziemniaki obrałam i starłam za pomocą maszynki. Pieczarki i cebulkę obrałam i pokroiłam na drobno, a następnie podsmażyłam na rozgrzanym oleju. Kiełbasę obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. 
Do startych ziemniaków dodałam podsmażone pieczarki z cebulą, kiełbasę, mąkę, przyprawy, zioła i 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i przełożyłam do nasmarowanej olejem keksówki. 
Keksówkę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temp 200ºC, 50 min.





0 komentarze:

Prześlij komentarz