Składniki:
- 6-7 ziemniaków
- 2 cebule
- 6-7 pieczarek
- mały kawałek kiełbasy
- 3 łyżki mąki ryżowej
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
Ziemniaki obrałam i starłam za pomocą maszynki. Pieczarki i cebulkę obrałam i pokroiłam na drobno, a następnie podsmażyłam na rozgrzanym oleju. Kiełbasę obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę.
Do startych ziemniaków dodałam podsmażone pieczarki z cebulą, kiełbasę, mąkę, przyprawy, zioła i 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i przełożyłam do nasmarowanej olejem keksówki.
Keksówkę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temp 200ºC, 50 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz