Składniki:
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 1 szklanka mąki jaglanej
- 150 ml oleju słonecznikowego
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
- syrop z agawy
- owoce: maliny, borówki, agrest, czerwona pożeczka
Do foremek nałożyłam ciasto, dodałam do środka owoce. Każdy z domowników miał inne preferencje, więc dzisiaj do wyboru zrobiłam muffinki z : borówkami, malinami oraz moją własną konfiturą agrestowo - pożeczkową:) Na owoce nałożyłam ciasto, tak by przykryło owoce.
Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C.
Piekłam ok 35 min.
ile syropu potrzebujemy?
OdpowiedzUsuńhmmm to zależy od upodobań smakowych:) my dajemy ok 50 ml. Te muffinki są już z owocami, które dodają słodkiego smaku. Agawę można również zastąpić miodem, ksylitolem, stewią
UsuńIle tego syropu z agawy dodać?Mogę zastąpić syrop z agawy melasą w płynie?
OdpowiedzUsuńJa daję ok 50 ml syropu z agawy, melasa jak najbardziej tak
OdpowiedzUsuń