Zdrowie i szczęście

niedziela, 9 marca 2014

Serek jaglany ze szczypiorkiem i koperkiem, wegański

Serek jaglany ze szczypiorkiem i koperkiem

Składniki:
  • kasza jaglana
  • cebula
  • szczypiorek
  • koperek
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy
  • sól
  • pieprz
Ugotowaną kaszę jaglaną (5 łyżek) zmiksowałam na gładko, dodałam pół cebuli, łyżkę oliwy z oliwek, 2 łyżki octu jabłkowego, koperek, szczypiorek i przyprawy. Wszystkie składniki wymieszałam na gładką masę, za pomocą blendera. 
Serek super smakuje po wstawieniu do lodówki. Polecam dodatkową porcję szczypiorku, który zawiera kwas foliowy, karoten, witaminy B1, B2, C, wapń, magnez, potas oraz fosfor.




1 komentarz:

  1. właśnie wstawiam do lodówki :) na pewno mu ujęłam nie dodając cebuli (może jeszcze nie jest zbyt dobra surowa dla mojego dziecia), ale za to dodatkowa porcja szczypiorku obowiązkowa

    OdpowiedzUsuń