Zdrowie i szczęście

niedziela, 27 października 2013

Wieprzowina z bakłażanem, cukinią i porem

Wieprzowina z bakłażanem, cukinią i porem

Składniki:
  • 400 g wieprzowiny (ja dałam schab)
  • 2 bakłażany
  • 1 cukinia
  • 1 mały por
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy
Bakłażana i cukinię umyłam i pokroiłam w plastry, posypałam niewielką ilością soli i odstawiłam. W międzyczasie wieprzowinę pokroiłam w kostkę, cebulkę, por i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyłam mięso z cebulą i czosnkiem. Do podsmażonego mięsa dodałam cukinię, bakłażana i por. Dodałam 100 ml wody, przyprawy i ocet. Wszystko dusiłam pod przykryciem ok 40 min. Wspaniale smakuje z ryżem.




2 komentarze:

  1. Same pyszne składniki, jestem pewna, że to wspaniały obiad.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olka dziękuję za komentarz:) obiad był wspaniały, a właśnie dzisiaj u nas powtórka tych przyjemności:)

      Usuń