Wieprzowina z bakłażanem, cukinią i porem
Składniki:
- 400 g wieprzowiny (ja dałam schab)
- 2 bakłażany
- 1 cukinia
- 1 mały por
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- ocet jabłkowy
Bakłażana i cukinię umyłam i pokroiłam w plastry, posypałam niewielką ilością soli i odstawiłam. W międzyczasie wieprzowinę pokroiłam w kostkę, cebulkę, por i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyłam mięso z cebulą i czosnkiem. Do podsmażonego mięsa dodałam cukinię, bakłażana i por. Dodałam 100 ml wody, przyprawy i ocet. Wszystko dusiłam pod przykryciem ok 40 min. Wspaniale smakuje z ryżem.
Same pyszne składniki, jestem pewna, że to wspaniały obiad.
OdpowiedzUsuńOlka dziękuję za komentarz:) obiad był wspaniały, a właśnie dzisiaj u nas powtórka tych przyjemności:)
Usuń