Zupa pomidorowa z kaszą quinoa
Składniki:
- 3 duże marchewki
- 1 cebula
- 1 pietruszka w korzeniu
- pietruszka - natka
- pół szklanki kaszy quinoa
- 1 puszka pomidorów BIO
- 50 ml oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Marchewkę i pietruszkę obrałam. Cebulkę obrałam i pokroiłam w plasterki. Do garnka z wodą wrzuciłam marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Gotowałam ok. 20 min, po czym dodałam pomidory z puszki oraz kaszę quinoa. Następnie dodałam oliwę, pokrojoną natkę pietruszki oraz przyprawy. Całość gotowałam jeszcze pół godzinki.
Zupka pychotka!!! Ja dodałam jeszcze selera i pory. Pomidorki dałam świeże i trochę koncentratu Ewelina:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że zupka Wam smakowała:) samo zdrowie:)
OdpowiedzUsuń