Zdrowie i szczęście

wtorek, 27 sierpnia 2013

Placki warzywne, wegańskie, bez glutenu i bez jajek

Smażone placki warzywne

Składniki:
  • 1 cukinia
  • 6 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Cukinie umyłam. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrałam. Warzywa starłam (ja użyłam maszynki). Dodałam mąkę, sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszałam. Na rozgrzanej patelni usmażyłam placuszki:)



2 komentarze:

  1. Moje ulubione!!!! Zaskoczyla mnie cukinia w plackach i to pozytywnie:) Moj niejadek zjadl je smakiem!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się bardzo:) U nas pomysł z cukinią pojawił się, kiedy nasz synek miał uczulenie na ziemniaki i postanowiłam je czymś zastąpić:)

    OdpowiedzUsuń